Hjälp mig, kan det vara Fibromyalgi??

Tillbaka

Inlägg postat:

2011-05-27 kl. 11:10

Postat av: 15 årig tjej som lever en mardröm

Hjälp mig, kan det vara Fibromyalgi??

 

Hej, jag sitter nu och jag är så otroligt trött. Varje dag är jag lika trött. Jag har haft en otrolig otur nu i flera års tid (även under hela min högstadietid), fick problem med min spottkörtel i 6an, den svullnade upp som en fotboll. Sedan dess har jag haft problem med den. Nu sedan ett år tillbaka fick jag reda på att det var en kronisk spottkörtelinflammation. Nu är problemen mindre. I sjuan bröt jag benet när jag ramlade av en häst, hade mkt ont så blev många timmar hemma. I åttan fick jag en tarminfektion orsakad av både en parasit och något som kallas klostridier. En sjukdomstid på ett halvår ungefär. I början av nian fick jag en förfärlig influensa (eventuellt svininfluensa) och straxt efter jag kommit tillbaka till skolan efter det så fick jag vaccinet mot svininfluensan. Jag blev dålig i några dagar. Sedan har helvetet brutit ut. I början av vintern så började jag få smärtor i nacken, samt stor trötthet och snabbt blev jag utmattad vid fysisk rörelse. För tre månader sedan blev allting drastiskt sämre efter en gympalektion i skolan. Ryggsmärtor, nacksmärtor, huvudsmärtor och otrolig trötthetskänsla. Sedan dess har jag bara varit korta stunder i skolan. Sedan tar det stopp, och då menar jag som om någon skulle tryckt på off-knappen. Nu sitter jag här med en så stram nacke så att jag kvider, mina leder värker i armar och händer, mina ben känns tunga och "livlösa", och även fast jag sovit i 11 timmar så känner jag mig precis som när jag gick och la mig. Otroligt trött! Desuttom är jag otroligt känslig på vissa punkter, det räcker att bara nudda dessa så gör det ont, riktigt ont. Vissa dagar börjar jag storgråta för ingenting och många gånger känner jag mig deppig av detta. Nu är det inte lång tid kvar på 9ans termin och det känns så otroligt jobbigt att bara se på när mina kompisar lever på... Jag vill inte ha det såhär! Kan detta vara Fibromyalgi? Blodproverna har inte visat någonting, inte heller röntgen (både vanlig och MRT) Hjälp mig, jag hatar att inte veta vad det är jag lider av! Tack på förhand

 

Inlägg postat:

2011-06-09 kl. 14:51

Postat av: mimmi

Stackars dig, vilken otur du har haft!! Vissa likheter med fibro finns det, men jag skulle kunna tänka mig en kombination av flera olika åkommor med tanke på vaddu genomgått. Mitt råd till dig är att omgående uppsöka en smärtklinik och kräva ett besök omgående!! Om inte läkarna på din vårdcentral vill skriva en remiss kan du skriva en så kallad egenremiss. Du skriver helt enkelt ett brev där du noga beskriver dina problem och att du behöver hjälp NU! Du kan också ringa till närmsta klinik och prata med någon av sköterskorna och på så sätt skapa en kontakt med dem. Samma gäller här, du beskriver så noga du kan för dem hur du mår och hur det begränsar din vardag och att du på grund av din hälsa har missat mycket av skolan. Detta är det bästa råd jag kan ge dig just nu. Du kan förvisso ta kontakt med läkare som specialicerat sig på reumatiska sjukdomar och berätta om dina misstankar. Sök på denna sida efter läkare som finns nära den ort du bor på. Lycka till vännen, jag håller tummarna!

 

Inlägg postat:

2011-06-21 kl. 12:57

Postat av: 15 årig tjej som lever en mardröm

Jo, det skulle jag också kunna tro. En sjukgymnast menade att kroppen antagligen är trött efter att ha jobbat i motvind mycket. Det som händer just nu är att jag ska iväg på behandling med akupunktur på torsdag (idag när jag skriver är det tisdag), det är kanske den 7:e behandlingen. Det gör gott för stunden men inte mer. Läkaren har rekommenderat att jag ska fortsätta med akupunktur, stoppa i mig en massa receptfria smärtstillande (som alvedon och Ipren) och "acceptera och stå ut" att läget är som det är. Känns sådär halvkul. Sedan kunde dom EVENTUELLT lägga in mig en vecka på sjukhuset om ett par månader och försöka förstå min smärta och försöka lindra den på annat sätt. Det skulle vara skönt, men ska jag behöva vänta såhär länge och lida? Ska jag prata med mamma om att kanske kontakta någon smärtklinik på en gång? Tack för stödet, man känner sig ganska oförstådd.

 

Inlägg postat:

2011-08-14 kl. 13:42

Postat av: Ankan

Jag håller med ovanstående, kontakta en smärtklinik. De är oerhört proffsiga och tar sig TID med dig. De kommer att ge dig svar på vad du har. Lycka till!!

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.