Symptom på fibromyalgi?

Tillbaka

Inlägg postat:

2013-01-25 kl. 10:35

Postat av: DansAnna83

Symptom på fibromyalgi?

 

Jag har tagit upp min ständiga värk med min läkare och naprapat.Naprapaten säger att jag ömmar på många av dem där tender points och läkaren sa att hon kan inte säga att jag inte har fibromyalgi.Men att det är svårt att fastställa det.Jag frågade om jag kunde få komma till sjukhuset men det trodde hon inte för dem prioriterar inte den sortens remisser. Så nu undrar jag vart jag ska vända mig? Jag har galet ont i ländryggen och ut i vänster höft/bäcken och ibland strålar det fram på framsidan oxå. Värk i fotleder,handleder,fingrar,knän och även i mjukdelarna/musklerna/fästen.Jag får domningar i händerna och underarmarna.Detta går som i skov.Ibland är jag bättre med bara lite smärta och sen faller jag ner i en mörk grop med ensamhetskänslor/ledsen/mycket värk och trötthet. Kan detta vara fibromyalgi?

 

Inlägg postat:

2013-04-18 kl. 18:32

Postat av: EmelieL

Hej, jag fick heller ingen fastställd diagnos men enligt läkaren har jag Fibro till 90% som stämde överens men det fattades lite för att vara Fibro, dock har jag i princip samma mående som någon med FM så jag går inte runt och säger att jag har Liknande FM som min diagnos blev.. Det enda du kan göra för att få remiss till Smärtrehab som utreder FM är att Tjata tjata tjata! Du måste vara som en irriterande fluga tills dom väl skickar in remissen.. Så gjorde jag för läkare efter läkare ordinerade alla möjliga konstiga kurer tills jag en dag kom in till läkaren med skakande händer värre än Agda 84 med Parkinsons och då tog dom mig på allvar.. Det låter som det är FM men inget som jag kan sitta och säga utan bästa är att du får en ordentlig utredning! MVH /Emelie :-)

 

Inlägg postat:

2013-05-26 kl. 7:36

Postat av: Catta

Hej! Har ni fått hjälp av någon läkare?

 

Inlägg postat:

2013-09-07 kl. 15:45

Postat av: Maria74

Jag kan glädja Anna lite med att du inte behöver en remiss till smärtläkaren en vanlig husläkare kan och ska ställa diagnos. Får du nej så prova med att byta läkare. Tyvärr är det en del läkare som brister i kunskapen om fibro. Lycka till.

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.