Läkaren säger att det inte finns behandling???

Tillbaka

Inlägg postat:

2013-02-12 kl. 14:26

Postat av: Linnéa

Läkaren säger att det inte finns behandling???

 

Hej efter många år med värk i rygg, nacke och leder så har det nu blivit extremt mycke värre. Jag minns inte längre när jag sist vaknade utan värk, har mycket ofta huvud värk och domningar i arnar och fötter, jag är 32år och har två barn, jobbar 40h/veckan, jag tränar minst 3ggr i veckan vilket har tidigare hjälpt lite med smärtan förut, men nu harjag alltid värk vad jag än gör. jag har ingen livs glädje längre. Var till en läkare på vc för några veckor sedan då jag hade så ont i knät att jag knappt kunde gå, hon undersökte mig inte eftersom det inte var varmt eller svullet, hon tog rematiker prover som inte visade något, jag frågade om det kunde vara FM, hon sa att hon inte hade någon kunskap om FM och bad mig fråga någon annan dr. jag ringde vc för att få träffa en dr med FM kunskap, fick en tid och läkaren jag träffar säger "det finns INGEN undersökning eller behandling för FM" han sa åt mig att kolla på nätet och söka där och tyckte jag att symtomerna på FM stämde, så tyckte han att då kunde jag säga att jag har FM??? jag vågar inte kontakta någon mer läkare, jag känner mig som en idiot när jag går till vc.

 

Inlägg postat:

2013-02-15 kl. 18:43

Postat av: Ekan

Vad är det för läkare på din vårdcentral? Ha de hittat dem på gatan? Jag fick min diagnos genom en reumatolog. Be att få en remiss skriven. Önskar dig lycka till.

 

Inlägg postat:

2013-02-19 kl. 12:16

Postat av: Linnéa

Ja man kan ju undra, jag ringde vc rådgivning idag igen, och hon sa att hon kan inte veta vilken av läkarna som kan ställa diagnos, och hon sa att har man fm så får man lära sig leva med det och det finns inte mkt att göra åt fm. jag undrar om det står i min journal att jag ska ignoreras, jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. fick propavan av en kompis som jag tar när jag ska sova, men jag sover inte bra, vaknar alltid med värk, och eftersom jag är själv med två barn så måste jag jobba heltid för att få det att gå ihop, men jag orkar inte och mitt humör blir bara värre... vill bara att n¨gon lyssnar och ger mig hjälp

 

Inlägg postat:

2013-04-07 kl. 9:03

Postat av: Catta

Hej! Bor du i Stockholmsområdet?

 

Inlägg postat:

2013-09-10 kl. 19:49

Postat av: Maria74

Såg att det var länge sedan du skrev, har du fått hjälp? En vanlig husläkare ska kunna ställa diagnosen fibromyalgi och det finns hjälp att få. Jag tar de smärtstillande läkemedlen tradolan och cymbalta som tar udden av det värsta och promenader och lätt träning lindrar också lite grann. Lycka till.

 

Inlägg postat:

2015-10-01 kl. 15:50

Postat av: blomman

Forskare kan ha hittat orsaken till fibromyalgismärta Forskare kan nu ha funnit orsaken till den huvudsakliga smärtan vid fibromyalgi och i motsats till vad många tror härstammar den inte från hjärnan. Upptäckten markerar slutet på ett långvarigt mysterium om denna sjukdom. Fram tills nyligen har många läkare trott att sjukdomen har varit inbillad eller psykisk, men forskarna har nu visat att källan till fibromyalgismärtan kommer från en oväntad källa – nämligen ett överskott av blodkärl i handen. Upptäckten skulle kunna leda till nya behandlingar och längre fram kanske till och med ett botemedel. För att lösa mysteriet med fibromyalgi undersökte forskarna huden på handen på en patient som hade brist på sensoriska nervfibrer, vilket orsakade en minskad smärtreaktion. Forskarna tog sedan hudprover från fibromyalgipatienter och blev överraskade när de upptäckte att dessa innehöll ett extremt överskott av en speciell sorts nervfibrer. Tidigare har forskarna trott att dessa fibrer bara var involverade i att reglera blodflödet och att de inte hade något att göra med smärtförnimmelser, men nu har man upptäckt att det finns en direkt koppling mellan dessa nerver och den utbredda smärta i kroppen som fibromyalgidrabbade känner. Detta genombrott skulle även kunna ge svar på frågan varför många fibromyalgidrabbade har extremt ont i händerna, såväl som på andra ”ömma punkter” på olika delar av kroppen samt varför kyligt väder verkar kunna förvärra symptomen. Utöver en djupgående, utbredd vävnadssmärta lider många fibromyalgidrabbade även av extrem trötthet/utmattning. Neuroforskaren dr. Frank L. Rice förklarar: ”Tidigare trodde vi att dessa nervändar bara var involverade i att reglera blodflödet på en undermedveten nivå, ändå hade vi här bevis för att blodkärlsändarna även kunde bidra till vår medvetna känsla av beröring och smärta. Detta ”felhanterade” blodflöde skulle kunna vara källan till den muskulära smärta och värk och den känsla av utmattning som man tror beror på en ökning av mjölksyra och låga nivåer av inflammation hos FM-patienter. Detta bidrar i sin tur till hyperaktivitet i hjärnan”. Nuvarande behandlingar har inte lyckats ge fullständig lindring för de drabbade. Behandlingarna omfattar narkotiska smärtstillande läkemedel, anti-epilepsimediciner, anti-depressiva medel samt råd om att försöka få mer sömn och att utföra fysisk träning. Meddelandet om den nya upptäckten innebär en möjlighet att i framtiden få fram bättre behandlingar.

 

Inlägg postat:

2015-10-02 kl. 11:16

Postat av: kate

Hej. Här är en till som fått beskedet att det inte finns någon behandling. Jag beslöt mig omgående för att byta husläkare och har nu lämnat in alla papper. Är hemma tredje dagen från jobbet med en värkande och avdomnad kropp..., En sak jag lagt märke till när jag har ont är mina blodådror på händerna. De brukar bli större och resa sig upp...apropå de nya rönen, tänkte jag. Är liksom öm i blodådrorna, förutom värk kring leder och ömma punkter, som gör att jag hoppar till, när min fästman rör vid mig... Inte helt oproblematiskt...,

 

Inlägg postat:

2015-10-20 kl. 13:03

Postat av: nisse

Hittade denna sidan av en slump förra veckan. Skrev ut listan med symptomer . Denna gav jag till min läkare idag. Han tittade lite slött på papprena och sa att Fibromyalgi var inte vetenskapligt bevisat, därför inget att bry sig om. Har gått med värk i tio år nu. Har visserligen en nervförträngning i nacken. Men den har inget med att göra med värken och de andra sjutton symptomenrna jag har. Blir bara så less, trött och låg på allt

 

Inlägg postat:

2015-10-30 kl. 8:31

Postat av: nisse

Hej Igen. Några dagar innan jag var hos läkaren samtalade jag med en god vän som jag inte visste hade Fibromyalgi. Hon tyckte jag skulle prata med läkaren om detta. Det gjorde jag som syns ovan. Fick ju svaret att det inte var vetenskapligt bevisat. Hade skrivit ut symptomerna på denna sidan,kryssat i mina (18st) Av detta menar han att jag har en psykisk störning, nämligen Kroniskt somatoformt smärtsyndrom. och skriver även att jag varit under lång tid på nätet och sökt orsaker till värken som jag har. Samma läkare har tidigare missat skicka in till försäkringskassan samt skrivit så dåligt att de inte godkänt intygen. Jag blir mörkrädd på riktigt av detta. Inget av det han skriver stämmer. Vad ska man ta sig till??

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.