Muskelvärk i benen

Tillbaka

Inlägg postat:

2013-06-22 kl. 11:07

Postat av: addri

Muskelvärk i benen

 

hej, är 28år och har problem med mina ben först å främst. Jag har läst att det finns många som har muskelsmärta när man har fibro. Samt restless legs. Det jag undrar lite är kan man endast ha ont i benen eller måste man ha ont i hela kroppen? Jag har en enorm smärta i mina muskler, tex går jag upp för en trapp får jag mjölksyra otroligt fort. Jag har svårt att sova pg av värken. Jag har värk 24/7 men det är som värst på kvällen. Jag har både ömma muskler, spända och värk som innuti benet. Imellanåt blir även mina vader extremt ömma och hårda. Är det någon som känner igen detta, som fibro eller kanske resless legs? Jag äter även magnesium tillskott, b12, dvitamin och folsyra, då jag har en enzymdefekt som heter MTHFR. Har inga problem med ryggen eller sådant. Så jag hoppas att någon kan ge mig lite klarhet i detta. Har gått 5år utan att jag har fått hjälp så känner mig lite uppgiven.

 

Inlägg postat:

2013-09-07 kl. 15:41

Postat av: Maria74

Hej. Jag lider med dig när jag läser ditt meil. Tyvärrr så räknas inte "bara" smärtor i benen som fibromyalgi utan du reagera starkt på smärta över hela kroppen om läkaren trycker på vissa triggerpunkter. Så lite ovetenskapligt skulle jag våga säga att du inte har fibro men du kan ju ändå be läkaren för en utredning om du vill. Lycka till.

 

Inlägg postat:

2014-08-22 kl. 19:41

Postat av: Gunsan

Hej.fick min fibro diagnos- 98 och dom senaste 4-5 åren har jag haft stora problem med mina ben som du säger,smärta 24/7 i vaderna som svullnar och blir stenhårda...brukar tycka att det är skönt med kallt rinnande vatten på dom,har också varit hos en osteopat som lärde mig att trycka hårt på vadmuskeln med tummen tills den ger sig...känns bättre en stund men det kommer hela tiden tillbaka så jag vet inte heller vad man kan göra och som sagt läkarna tar inte tag i det på allvar , har fått höra massor som att muskelfästet har släppt i vaden,fibro,inflammation,åderbråck..inte vet jag vad det är men f*n vad ont det gör..tror ju själv att det är fibron som spökar.

 

Inlägg postat:

2014-10-17 kl. 22:32

Postat av: Bengan

http://www.naturligtomhalsa.se/parser.php?did=805:466 balkan4life.se

 

Inlägg postat:

2018-03-17 kl. 1:19

Postat av: Alex

Hej Addri, När jag läser om dina besvär samt när ni beskriver era symtom så är det som om ni beskriver vad jag går igenom. För min del började allt för c:a 3 år sedan, benen helst vaderna värker vid mindre ansträngning, mina benmuskler blir likvälsom dig sten hårda. Skulle gärna hålla kontakt vidare med Er då det verkar som om vi har drabbats av samma ”sjukdom.” Har haft flertal operationer där man tagit ut muskelvävnad för provtagning och det enda man funnit hitintills är att min muskelvävnad i benen förändras. Vad detta beror på vet man inte! Som nämnt, då även jag ej fått diagnos efter mer än 3 år samt lever med samma symtom som ni beskriver så vore det bra ifall vi dela vad som händer i våra liv för att möjligtvis komma vidare samt dela med vad läkarna har kommit fram till! Ligger i detta nu och smärtan i benen är oförklarlig just nu, ”brännande” ”värmande” känsla helst i vaderna! /Alex

 

Inlägg postat:

2018-07-20 kl. 11:42

Postat av: celined

hej Addri och Alex. Har själv samma besvär som er i snart 10 år och har operera mig för kronisk kompartment syndrom två gånger utan förbättring. och har blivit utredd för restless legs där ingen medicinering, eller rehab har hjälpt och det är inga former av vitaminbrister, har vart hos olika läkare och specialister runt om i sverige utan resultat. Är även just nu sjuksriven pga livet inte fungerar längre med smärtan.. Skulle verkligen vara bra om vi skulle på något sätt kunna få kontakt med varandra som du säger alex så man kan diskutera kring det. /Celine

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.