Endast ensidiga symtom?

Tillbaka

Inlägg postat:

2015-02-26 kl. 9:56

Postat av: Veronica

Endast ensidiga symtom?

 

Hej, jag har haft problem som stämmer in väldigt mycket på fibromyalgi men det är bara på vänster sida. Är det nån som har erfarenhet eller kunskap om det går att ha FM med endast ensidiga problem? Det började med nackvärk som gick upp i huvudet sedan fick jag ont och domningar i vänster hand och arm. Efter ett tag började värken att gå ner efter skulderbladet och nu har jag även värk i höften på vänster sida och ibland skjuter värken ner i låret (det kan flytta sig mellan utsida, insida, framsida och baksida lår). Jag har även ont i knä och fotled på vänster sida och har sista veckorna även börjat få ont på översida fot när jag använder skor. Sover dåligt, kan inte koncentrera mig, har alltid haft så bra koll och minne men det har börjat svikta. Jag blir periodvis väldigt nedstämd (det blir man ju när man lever med ständig värk...) Jag äter medicin som inte hjälper så jätte mycket men tar bort det absoluta toppen av värken. Det är 1800mg Gabapentin/dygn, 40-50mg Saroten/dygn och 5-8 tabletter av alvedon 665mg/dygn. Tacksam för svar och synpunkter.

 

Inlägg postat:

2015-03-06 kl. 12:40

Postat av: ananya89

Hej Veronica! På smärtskolan fick jag lära mig att det finns något som heter myalgi, att man har smärtsyndromet men inte i alla fyra"kvadranter" av kroppen. Sen är man ibland lite "sned" i kroppen (jag är det) och då ökar belastningen på ena sidan mer. har du kontakt med någon sjukgymnast som är duktig på fibro? Annars kan jag varmt rekommendera det!

 

Inlägg postat:

2018-12-07 kl. 22:09

Postat av: CaFe

Hej Veronica! Dina symptom med ensidig värk som börjar i nacken och sprider sig mot axel, skulderblad och ut i armen kan vara skapat av en dold skelning. Dold skelning kan också ge symptom som: • yrsel / hjärndimma • illamående / klump i halsen • värk runt ögon, bihålor och käkar • huvudvärk / migrän • ljuskänslighet / svårighet att läsa • balanssvårighet / dålig koordination • allmänt trött / ur balans • oförklarlig oro • med flera... Symptombilden skiljer sig enormt mellan patienter. OBS att dold skelning ofta missas av optiker och ögonläkare eftersom det inte är deras specialité. Istället ska man kolla hos skelningsexpert (Ortoptist).

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.