Hjälp, var kan man vända sig?!?!

Tillbaka

Inlägg postat:

2009-10-19 kl. 17:40

Postat av: milla

Hjälp, var kan man vända sig?!?!

 

Hej Hej, är en tjej på 21år. Har haft ont i mitt högra knä nu i 1 - 2 månader och har andra symptom som, ont i ryggen, fingrarna o fötterna med som kommer o går. Är alltid trött, känner mig febrig, yrsel, sover inte bra på nätterna, dimmig synd, Huvudvärk, tarmbesvär, allergi och myrkrypningar i benen. Ringde vårdcentralen om det o jag sa att jag vill att dem ska kolla om jag har fibromyalgi, för det går i släkten, hälften har det, unga o gammla. Men när jag sa det till vårdcentralen så sa dem direkt, det gör vi inte på så unga personer för man kan inte ha det när man e så ung, man måste vara över 40 för att ha det, men det e bara skit snack. Var kan man vända sig till? alltså vem kan mer kolla det än vårdcentralen?? Skulle bli så glad för svar :0)

 

Inlägg postat:

2009-10-20 kl. 16:00

Postat av: Christina Niva

hejsan... låter konsigt att man måst vara över 40 för att ha fibro..jag är 38 och har haft det i flera år! men jag tycker det låter på det du beskriver som att du har FM sen har du det i släkten så det är nog av största risk... du ska då vända dej till några som är mera kunniga...ta kontakt med en smärtklinik där de får utreda dej... jag ahr vart på utredningar och det har gått bra. men ingen av mina fd husläkare har sagt att man ska vara över en viss ålder för att ha detta för det drababr ju även barn. hoppas du kommer till nån som kan hjälpa dej på traven verkligen. varma kramar i den underbara höstsolen och lycka till

 

Inlägg postat:

2009-10-20 kl. 22:14

Postat av: susanne nilsson

Hej Milla. Bor du i Göteborgsområdet kan du söka på egen remiss till Gottfriesmottagningen som är specialister på fibro. Jag blev väl bemött där och diagnostiserad bla fibro, men eftervården hänvisar dom till din vårdcentral. Det är där som problemen uppstått för mig. Inte för att läkaren inte tror på diagnosen, utan mer för att hon saknar tid och engagemang. Jag har sedan februari försökt att få ett intyg på min arbetsförmåga, som arbetsförmedlingen behöver för att vägleda mig rätt, men ännu inte fått något.

 

Inlägg postat:

2010-08-30 kl. 18:14

Postat av: Henrik

Hej där, finns det möjlighet att jag fått det där? Dödstrött jämt och känns som världens träningsvärk från typ huvudet ner mot midjan, sover kasst och går mest och smådrömmer pga av dålig sömn. TOM sexlivet har blivit lidande. Även ena sida, vänster känns öm. Jag har aldrig varit sjukskriven för nåt sånt här innan så varför skulle det komma nu. MVH Henrik,, 46 år..jobbat i 30 av dom..

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.