Naturmedicin?

Tillbaka

Inlägg postat:

2009-04-03 kl. 22:00

Postat av: susanne nilsson

Naturmedicin?

 

Har läst en hel del artiklar om olika naturmediciner som hjälpt för en del. Började själv att äta nyponpulver och aloe vera dryck idag. Har någon erfarenheter från detta? Cymbalta ger för jobbiga biverkningar, diklofenak+panodil är ok "bra dagar" men inte i svackorna.

 

Inlägg postat:

2009-04-05 kl. 17:29

Postat av: Anna Svensson-Isaksson

Jag går på alternativbehandling och fick under en period mkt hjälp av vitaminer rätt mat och lite homeopat medicin.Just nu blev jag nyfiken på nyponpulvret berätta hur det går mvh Anna

 

Inlägg postat:

2009-04-09 kl. 15:11

Postat av: susanne nilsson

Nyponpulvret och Aloe vera drycken är långsiktig behandling som effekten ska märkas av efter ca 4-6 veckor. Så vi får väl se, det är ju inte skadligt i alla fall. Läkaren som satte diagnosen FM ordinerade B12 sprutor, vilket gav en stor skillnad i ork och energi. Läkaren på vårdcentralen som tagit över löpande behandling vill inte skriva ut dessa med motiveringen att "ska du verkligen använda det, det ger vi till depprimerade och gamla alkoholister som behöver en kick". Men det finns väl inget farligt med att få extra b-vitamin ? Det är ju det som har gett mest possitiv verkan av alla mediciner jag prövat. Ska ta upp det med henne igen nästa vecka, dom är ju så stressade att man inte hinner prata färdigt på ett besök.

 

Inlägg postat:

2009-04-28 kl. 15:07

Postat av: Annicka Johansson

Hej,jag har druckit NONIJUICE sedan december förra året,det är en juice från Thailan.Min mage mår bra,mitt sötbehov är borta och myrkrypningarna i mina ben är borta. Vissa blir väldigt pigga av juicen men inte lilla jag.Hälsningar Annicka.

 

Inlägg postat:

2009-04-28 kl. 15:10

Postat av: Annicka Johansson

Hej, stava som en kråka, juicen kommer från Tahiti och inget annat.Kram Annicka

 

Inlägg postat:

2009-12-08 kl. 20:28

Postat av: M

Efter att ha provat massor av "tunga" mediciner så kör jag nu bara naturmediciner förutom en å annan Paraflex ibland. Nyponpulver =========== Dyrt, men har nästan helt tagit bort den "reumatiska" värken i handleder, vrister och knän. Men märkte inte att det hjälpt förrän jag slutade efter 2 burkar. När jag kom tillbaka till Life för att köpa en ny burk sa expediten "Jojo, det är när folk försöker sluta som de inser hur mycket det har hjälpt.". Men räkna med att behöva äta 2 burkar innan det hjälper. Pris på Life: 299 kr. Fortodol eller Fortomax ===================== Fungerar som en värktablett, men innehåller bara gurkmeja (antioxidant), piperin (från svartpeppar) och fenylalanin. (Förhindrar kroppens nedbrytning av endorfiner. Endorfinerna kan lindra smärta, påverka stress, psykiska sjukdomar, hjärnans utveckling, sömn.) Pris på Fortodol på Life: 148 kr för 40 tabletter. Bio-Selen+Zink ============== Köpt på Life. Innehåller även vitaminer och mineraler. Jag har inte varit förkyld heller sedan jag började äta dessa tabletter! Pris på Life: 149 kr för 90 tabletter (3 månaders förbrukning). Magnesium ========== Viktigt för muskler och nerver. Aloe Vera-juice ============== Antiinflammatorisk. Märktes skillnad efter en månad redan. Köps billigast på ICA Maxi. 1 liter 129 kr.

 

Inlägg postat:

2010-03-16 kl. 11:44

Postat av: Nickie

Pröva Kyäni, innehåller blåbär, hallon, noni, tranbär, aloe vera, goji, granar äpple, druvor mm Jag har drukit sen i oktober 09, det håller borta min depression. Massor av naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter Aloe vera sabiliserar mage och tarm, tänk på att ni köper kvalité, Forevers Aloe är ekologiskt odlad och färsk pressad. Stress utarmar kroppen på vitaminer och mineraler....så fyll på! (Har prövat Cymbalta och Effexor ca 3år för depr. funkar, men blev mycket överviktig:( men är bättre i fibron trots att jag har slutat...men inte bra tyvärr.)

 

Inlägg postat:

2010-12-08 kl. 12:47

Postat av: Karin Jöngren

Jag har själv blivit hjälpt av naturmedicin/alternativmedicin och är numera inte sjukskriven alls. Med bara tillägg av naturmediciner kommer man en bit anser jag men med ett helhetsgrepp så kan man komma långt och jag är symptomfri idag. Tillskott av näring och hjälp av utrensande naturmedel är en del. Djupandning, Medveten andning, är en oerhört energigivande del. Mjuk fysisk träning på rätt nivå för just din egen tålighet. Stresshantering för sinnet är den fjärde delen som behövs. Jag har använt Raw Food och levande-föda kosthållningarna för att öka mitt näringsintag och fylla upp näringsdepåerna. Däri ingår utrensande livsmedel. De utrensande livsmedel ni nämner ovan är: nyponpulvret, De näringspåfyllande ni nämner ovan är Aloe Vera-josen, Nonijosen. ( de ni nämner som jag inte kommenterat är sådana jag inget vet vad de innehåller eller innebär ) Det man får dessutom om man väljer att använda kosten som en "medicin" är att man väljer bort sånt som påverkar kroppen negativt som t ex kemiska tillsatser, socker och upphettat vete. Dessutom är det oftast billigare att äta livsmedlen i original än att äta dem instoppade i en tablett eller josade. Jag har använt en specialutformad yogaliknande träning där kombinationen av djupandnig och mjuka rörelser enligt min egenutvecklade "metod att hitta sin egen tålighetsnivå" som min mjuka träning. Det är metoden att använda träningen som är viktig i kombination med valet av rörelser och andning. Att sen kombinera dessa ovanstående med stresshanteringskurser har varit mitt sätt att rehabilitera mig. Numera leder jag träningar i både mjuk rörelse med djupandning och näringstillförsel genom kostval via min yogastudio i Norrtälje. Stresshantering kan också väljas till. Med grupper för just fibromyalgi. Hjärtligt välkommen att höra mer om min metod genom att ringa mig 076-766 20 19 eller titta på min hemsida www.karinsyogarum.se Nyponpulver enligt strandnyponkonceptet dvs med både skal och kärnor (vilket är det jag utläser att du har intagit som naturmedel Susanne och M) kostar hos leverantören Biofood ca 180 kr/400g. kanske billigare än i tablett form? Sök på nätet för hur man ska dosera pulver i lösvikt. viktigt att veta att även växter som inte har stark medicinsk verkan (som t ex nyponskal) bör intas under perioder med perioder däremellan som man låter kroppen vila från just den växten. Välj då någon annan växt somär utrensande och varva perioderna.

 

Inlägg postat:

2010-12-08 kl. 12:53

Postat av: Karin Jöngren

Ang B12. Brist på B12 ger symptom som bl a stor trötthet. Om det inte går att få sprutor så inta B12 i tablettform eller via matval. Mjölksyrade grönsaker (tänk på att de ska vara opastöriserade). groddade frön och alger innehåller B12. ============= Jag och andra håller kurer i Raw Food och Levande-föda där man lär sig om hur man får mer näring och undviker påfrestningar genom matvalet.

 

Inlägg postat:

2010-12-08 kl. 12:56

Postat av: Karin Jöngren

Det finns fler kosthållningar som tar en en bit på vägen mot bättre mående från Fibromyalgi (åtminstone har de hjälp mig en bra bit på väg innan jag provade Raw Food och Levande-föda.) men att välja bort socker och vitt vetemjöl gav mest effekt i ett startskede.

 

Inlägg postat:

2011-02-10 kl. 12:39

Postat av: MarionE

Spännande att läsa era erfarenheter. Själv har jag inte provat kostomläggning men är nyfiken på LCHF-kost. Ska nog prova på det. Nyponpulvret låter spännande. Själv äter jag Spirulina och det hjälper inte mot värken, men gör mig piggare. Mitt sätt att hantera smärtan är i första hand meditation och aktiv avspänning som jag fått lära mig via KBT. Meditation fungerar både i stunden och jag tycker helt klart att det gett en bra effekt sedan jag började i somras. Jag har kunnat minska Tramadolen med en fjärdedel. Så nu ska jag fortsätta leta alternativa metoder som hjälper mig. Har hittat en blogg som innehåller en hel del info om alternativa behandlingsmetoder. http://stressosmarta.blogspot.com/

 

Inlägg postat:

2011-03-21 kl. 13:10

Postat av: amalia

ingefära och även kanel är bra

 

Inlägg postat:

2012-03-29 kl. 9:46

Postat av: WhiteRose

Hej är ny här, såg om Kyäni. undrar var o hur man kan få tag på det?

 

Inlägg postat:

2013-10-31 kl. 15:18

Postat av: Edwin

Kyani är sådär enligt mig, har testat med ok resultat, men smärtan är kvar faktikst.. och det kostade lite mycket.. Jag rekommenderar en Infraröd bastu faktiskt. Det har varit min räddning då mycket toxiner går ut ir kroppen och det är en behaglig värme.. Köpte min på infrarodbastu.org för under 5000 kr.. kan varmt rekommendera den för lite av varje, smärtan är mindre, sover mycket bättre, har tappat lite vikt mm Med Vänliga Hälsningar, Edwin

 

Inlägg postat:

2014-01-02 kl. 11:43

Postat av: idailsk

Karin Jöngren, äntligen någon som förstått vad det handlar om :-) Att stoppa i sig kemiska preparat är aldrig bra. Jag kör nu vega/raw food och sista lasten är kaffet -som måste bort. Jag har haft kronisk värk i drygt 20 år och inga läkare har hittat vad det är/är oense om vad det är, så jag struntar i dom. Fick diagnos Fibromyalgi men nöjer mig inte med det. Allt kan botas, om man själv är villig att göra jobbet ;-)

 

Logga in för att kommentera det här inlägget.Inte medlem? Registrera dig här.