Internationella Fibromyalgidagen
12 maj

Florence Nightingale hade under sitt liv svår värk som påminde om fibromyalgi. I USA har man utsett hennes födelsedag, 12 maj, till Internationella Fibromyalgidagen.

Det hela började den 12 maj 1998, då den amerikanska organisationen Fibromyalgia Network initierade en nationell kampanj i USA för att öka allmänhetens kunskap om och förståelse av fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom. Sedan dess uppmärksammas denna dag varje år genom olika aktiviteter världen över.
_______________________________________________________________

Tidigare arrangemang

2016:
Föreläsning i Göteborg på temat "Rörelse för mindre smärta"

Fibromyalgiförbundet arrangerade en föreläsning med  Fibromyalgiförbundets "tidningsdoktor", Rolf Andersson som pratade om varför rörelse är så bra för smärta, samt Desirée Nordström, personlig tränare som även har fibromyalgi, som berättade om träning utifrån ett patientperspektiv.

2015: Föreläsning med professor Stefan Bergman

I samarbete med Reumatikerförbundet uppmärksammade vi Internationella Fibromyalgidagen 2015 genom en föreläsning med professor Stefan Bergman, forskare på FoU Spenshult. Efter föreläsningen kunde man även chatta med Stefan på Fibromyalgiförbundets hemsida.

Föreläsningen filmades och finns tillgänglig på Fibromyalgiförbundets YouTube-kanal.
Professor Stefan Bergman

2014: Förbundet premiärvisade ny informationsfilm om fibromyalgi samt besvarade på frågor på nätet

Informationsfilm
Den 12 maj premiärvisas förbundets nya informationsfilm om fibromyalgi och den fick genast en otrolig respons med mängder av delningar på Facebook, vilket gladde oss otroligt mycket!
Filmen är 9 minuter lång och riktar sig dels till dem som inte vet vad fibromyalgi är och dels till dem som är drabbade av sjukdomen. Bland annat tar filmen upp betydelsen av att vara medlem i förbundet.
Se filmen här.

Chatt med förbundet
Utöver visning av den nya informationsfilmen arrangerades även en chatt där man kunde ställa frågor till representanter från förbundsstyrelsen. Efter en problemfylld första timma kom chatten äntligen igång och alla frågor som kom in kunde besvaras och vi hoppas det uppskattades av de medverkande. Vi tyckte det var ett väldigt bra kommunikationssätt och siktar på att arrangera fler frågestunder framöver!

Lokalföreningar uppmärksammade i media

Våra lokalföreningar i Borås och Vänersborg-Trollhättan uppmärksammades i radion. Lyssna på inslagen via länkarna nedan.

Radio P4 Sjuhärad intervjuar representanter från Fibromyalgiföreningen Borås.
Vänersborg-Trollhättans Fibromyalgiförening intervjuas av Radio P4 Väst.

FibromyalgiMarschen

Fibromyalgimarschen genomfördes på följande orter för att uppmärksamma fibromyalgi. Arrangerade gjorde förbundets lokala förening på respektive ort.
_______________________________________________________________