Smärtkliniker indelade efter län

Här har vi samlat både privata och offentliga smärtmottagningar/kliniker över hela Sverige. Även vårdcentraler som erbjuder multimodal smärtbehandling eller multimodal rehabilitering som innefattar generaliserad smärta finns med som alternativ.

Vi har även inkluderat fysioterapeutkliniker/mottagningar som erbjuder ett flertal olika typer av smärtbehandlingar och smärthanteringsstrategier.

 

Hör gärna av dig till oss, info@fibromyalgi.se, om du känner till någon klinik/mottagning som vi har missat. 

Övrig information
Vidarkliniken (Järna, Stockholm, Norrköping) har avtal medföljande landsting: Västra Götalandsregionen, Region Östergötland, Landstinget Sörmland, Region Jönköpings län och Region Skåne.
Uppdatering 2016: Stockholms landsting och Västra Götalandsregionen har beslultat att inte förlänga sina respektive avtal med Vidarkliniken.

Blekinge

 

Dalarna

 

Gotland

 

Gävleborg

 

Halland

 

Jämtland

 

Jönköping

 

Kalmar

 

Kronoberg

 

Norrbotten

 

Skåne

 

Stockholm

 

Södermanland

 

Uppsala

 

Värmland

 

Västerbotten

 

Västernorrland

 

Västmanland

 

Västra Götaland

 

Örebro

 

Östergötland

 

TIPS! Detaljerad lista över kliniker, mottagningar och läkare

Nedan finns en länk till en lista på svenska smärtenheter. Den består av allt i från universitetssjukhusens stora kliniker till små mottagningar, det gemensamma är att man anger att man har särskild inriktning på långvarig smärta. Inte mindre än 244 enheter beskriver sig som sådana, från Simrishamn till Piteå. Här rankas också enheterna utifrån ett patientperspektiv. Läs vilka som får högst ranking, och varför. Det visar sig då att inte en enda klinik får full pott.

Länk till listan.