Tips från FM-drabbade

Här hittar du tips från andra med fibromyalgi som har hört av sig och vill sprida information om det som har hjälpt dem.

Detta är med andra ord inga rekommendationer från förbundet, men vi vill ändå förmedla de tips som har inkommit till oss.

Sömnhjälp

Melatonin
"Måste bara berätta att melatonin hjälper så bra! Sover så skönt, somnar lätt och mår så mycket bättre. Rekommenderar varmt! Tänk om jag vetat det här när jag var ung, då hade jag sluppit åratal med dålig sömn och mera värk och stress som följd. Men bättre sent än aldrig! Jag ger det här till min 16-åriga dotter nu också sen en vecka tillbaka och hon somnar lätt och vaknar pigg! Helt fantastiskt.
Man kan köpa ren melatonin till bra pris från utlandet (via nätet)." /Sussie

Kokosolja

"Min fru har fibromyalgi och eftersom det är vanligt med låg kroppstemperatur vid fibromyalgi googlade jag på nätet och fann att kokosolja påverkar sköldkörteln och resulterar i en mindre höjning av kroppstemperaturen. Min fru äter nu 2 matskedar ekologiskt, kallpressat kokosfett per dag och upplever en tydlig smärtlindring av det."

/Fredrik

Vitaminer & näringstillskott

Kyäni

Juice med bland annat röda druvor och blåbär från Alaska.

 

Fitline - Näringsdrycker med mineraler, vitaminer och enzymer
"Min värk har försvunnit, jag sover bra, magen frisk som aldrig förr."
/Isabel

Tillbehör/hjälpmedel

Bäddvärmare
"Jag vill ge ett tips till er som har ont om nätterna!
Skaffa en "bäddvärmare", den nästan lika stor som sängen, och lägg under lakanet. Har haft min i två år nu, fattar inte hur jag ens kunde sova utan den innan! Jag vaknar till och med mindre stel på morgonen!
Det behöver inte vara den dyraste, kolla bara, innan ni köper, att den har timer eller någon typ av överhettningsskydd, så den inte tar eld!"

Lycka till!
Madelén