Bloggtips

Bloggportalen "De sjukas  blogg"
- Våga tala om era sjukdomar, dölj dom inte!

Bloggpresentation: "Bloggportalen för oss som lever med en eller har någon i sin omgivning som har en sjukdom/diagnos. Det kan vara en ovanlig sjukdom/diagnos, kronisk sjukdom eller psykisk ohälsa.
Vårat mål med denna gemenskap är att vi ska bli större och nå ut till många fler där ute som håller sig undan och inte talar ut om sin sjukdom/diagnos.
Att kunna nå ut till anhöriga och friska personer som behöver mer tips, råd och info är en viktig del. På desjukasblogg.se får alla vara med och blogga som har en sjukdom/diagnos. Tillsammans blir vi starkare så gå med idag du också genom att mejla sjukdomsbloggen@gmail.com.
Våga tala om dina sjukdomar, dölj dom inte är vårat motto här!"

Till bloggen

Hannas lilla liv

Bloggpresentation: "Jag heter Hanna Andersson och är 22 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre svåra, kroniska sjukdomar, EDS (Ehlers-Danlos syndrom), ME/CFS (Myalgisk encefalomyelit) och Fibromyalgi. Detta är diagnoser jag fått efter många års sökande efter min kropps dåliga mående.
Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Detta är min vardag, mitt lilla liv!"

Till bloggen

Familjebloggen

Bloggpresentation: Andreas lever som multisjuk med kroniska sjukdomar och ett antal symptomen. Han driver denna familjeblogg ihop med sin fru där vi bloggar om vår vardag med barn, om Andreas sjukdomar. Som influencers gör vi samarbeten med passande företag och bloggar om sånt som står oss nära som till exempel matrecept, inredningstips och annat härligt!
Kontakt: kuschelblogger1@gmail.com
Till bloggen

Nu vill jag leva igen

Bloggpresentation: "Jag läste i en tidning om en kvinna som blivit beroende av att läsa andras bloggar och sedan blivit deprimerad eftersom hennes liv inte var så "perfekt" som deras. Jag önskar att denna bloggen inte ska vara en sådan blogg. Denna blogg är en hyllning till livet, i både glädje och sorg. I en tillvaro som inte är svartvit och inte är perfekt. Välkommen du som har gått sönder. Nu vill jag leva igen."
Till bloggen

Tommytott.com

Bloggpresentation: "Tommy, 28, Malmö - Välkommen till Tommytott. Mitt namn är Tommy Nilsson, men i bloggosfären är jag mer känd som Tommytott eller som vännerna säger, Totten."
Till bloggen

Röda rummet

Bloggpresentation: "Vill dela med mig av min erfarenhet av Att vara "Fibromamma" Att ha fibromyalgi o vara mamma är inte alltid så lätt...man får hitta sina lösningar. Röda rummet är en blogg om allt och inget.
Om mig själv, samhället o världen vi lever i. Om politik, kärlek och hat. Tankar, känslor o funderingar.
Om livet- döden och allt däremellan. Endast fantasin kan sätta gränser..
."
Till bloggen

PrinsessanJenniey

Bloggpresentation: "Tjo! Mitt namn är Jenniey och är 23 år. Här i min blogg får ni följa min resa genom livet som kronisk obotligt sjuk samt med en rad följdsjukdomar som dykt upp en efter en. Tycker om att Pyssel och Äventyra."
Till bloggen

Vinglamedvingar.blogg.se

Bloggpresentation: "Välkommen på resan mellan helvetet och drömmarna upp i det blå. Här trängs toppar och dalar i samma mening. Här slåss de skrivna orden med tre kroniska sjukdomar: Fibromyalgi, ME/CFS och EDS. Jag är 25 år och vill inget hellre än att leva mitt liv. Här får ni följa mig när jag hatar, svär, sörjer och föraktar. Men jag ska också försöka le, skratta och se positivt på framtiden. Välkommen!"
Till bloggen

Trots allt är jag stark

Bloggpresentation: "Mitt namn är Fanny och är 23 år. Jag är en helt vanlig tjej, om man bortser från att jag lider av Fibromyalgi, ME/CFS och Segmentell rörelsesmärta. Trots ett liv med mycket värk och upp- och nedgångar så försöker jag se allt positivt och anpassar livet efter mig, inte tvärt om. Just nu är jag sjukskriven och spenderar mina bättre stunder med mina hundar och människor jag bryr mig om. Det viktigaste alla som är sjuka måste påminna sig ständigt om är: Du är aldrig ensam!"
Till bloggen

Anna och tant Fibro

Bloggpresentation: "Hej! Jag heter Anna och är 24 år gammal. Jag bor i Piteå där jag pluggar till musiklärare. För ca två år sedan fick jag diagnos fibromyalgi efter att ha haft symptomen i 7 år. Det har varit en lång resa bland otaliga läkare och sjukgymnaster som har tyckt och tänkt olika kring min smärta. Jag tänker blogga om hur det fungerar att plugga 100 % med fibromyalgi, vilket inte alltid är helt lätt. Jag vill dela med mig av det jag lärt mig om "fanskapet" och vad jag gör för att lindra symptomen och hoppas att kunna ge tips till andra i samma situation."
Till bloggen

Camillus Bacillus

Bloggpresentation: "Här har ni mig, rakt upp och ner. Jag har fibromyalgi och det påverkar hela mitt liv. Skriver om hur det är att leva med fibromyalgi, blandat med mina övriga tankar om livet i stort och i smått. Här delar jag med mig av mina dikter, varav många handlar om kärlek."
Till bloggen

Emmas fibromyalgi

Bloggpresentation: "Fibromyalgi är en del av mig, det är bara att acceptera. Jag är 20 år och bär på den här diagnosen men jag ser ändå ljuset i tunneln. Jag har insett att acceptansen är en del av lindringen av smärtan, men det är inte alltid lätt. I den här bloggen så skriver jag om min vardag med fibro, hur jag hanterar det helt enkelt. Ni kommer få läsa om mina glada stunder, men också mina värsta dagar då jag inte kan resa mig från soffan. För att klara av vardagen så måste man ha hobbys och intressen och det har jag minsann, detta kommer ni också att få ta del av."
Till bloggen

Ingela.....

Bloggpresentation: "Ingelas öppna dagbok om vardagen med fibromyalgi och panikångest......och själva livet."
Till bloggen

Terese - en inblick i mitt liv

Bloggpresentation: "I den här bloggen finner du reflektioner och tankar om familjelivet, värk, ångest, depression och vägen tillbaka till arbetslivet. Hur får man ihop vardagen och familjelivet när man lever med ständig värk?"
Till bloggen

Bellas väg tillbaka

Bloggpresentation: "På den här bloggen skriver jag om mina tankar och funderingar kring mitt liv och livet i allmänhet. Det blir vardagsbetraktelser blandat med mina stora intressen inredning och mode. Min förhoppning är att skriva en blogg som visar på att trots att livet under lång tid kan vara tufft så finns det en framtid."
Till bloggen

Joseharaton

Bloggpresentation: "Här kan du läsa om ett vardagligt liv med mycket inslag av livet som en idrottande tvåbarnsmamma, tillsammans med min ständiga följeslagare, nämligen sjukdomen fibromyalgi."
Till bloggen
_______________________________________________________________

Bloggar om kronisk smärta

Här finns länkar till bloggar som handlar om hur det är att leva med kronisk smärta.

FruJag

Bloggpresentation: "FruJag, tvåbarnsmamma med neuropatiskt smärtsyndrom. Gift med HerrDu som har ADHD. Bloggen är mitt sätt för att orka, min ventil och full av det jag tänker på. Nånstans måste det ta vägen. Jag gillar musik, är troende, är undersköterska och lever på landsbygden."
Till bloggen