Fibromyalgiföreningen i Uppland

Välkommen till Fibromyalgiföreningen i Uppland!

Uppsala Fibromyalgiförening bildades 2007. Vid årsmötet 2013 beslutade vi om en namnändring till Fibromyalgiföreningen i Uppland.


Vi vill arbeta för att alla med fibromyalgi ska få en bättre livssituation genom bland annat studiecirklar, föredrag och medlemsmöten där vi kan dela erfarenheter. Vi ordnar rabatterade besök på Uppsala Stadsteater och en annan aktivitet och mötesplats är våra två pass vattengymnastik i varm bassäng på Fyrishov.


Föreningen arbetar också med att vi med fibromyalgi skall få ökad förståelse i samhället, genom information till anhöriga, allmänheten och myndigheter. I föreningen träffar du andra med samma problem. Kom med i vår gemenskap!


Vill du ha kontakt med oss, mejla gärna till uppsala@fibromyalgi.se


Du är inte ensam - vi är många!

Vår styrelse

 • Marie BjörckOrdförandeTelefon: 0736-15 30 05
 • Bild saknas
  Birgitta LångKassörTelefon: 0704-157608
 • Bild saknas
  Ing-Marie DuremanLedamotTelefon: 0706-305508
 • Bild saknas
  Vivianne Ericson JardemyrLedamotTelefon: 0708-286905
 • Bild saknas
  Wiktoria ForsstenLedamotTelefon: 0704-762202
Fibromyalgiföreningen i Uppland
c/o Björck
Moga onsåker 82
741 97 Almunge
Kontaktperson: Marie Björck
Tel: 0736-153005
 
E-post: uppland@fibromyalgi.se

Anslagstavla

 • BADET

  Den här terminen startar vår vattengymnastik måndagen den 5/9 klockan 14.00 respektive onsdagen den 7/9 klockan 15.00. Kostnad för höstterminen är 1700 kronor som betalas till vårt bankgiro 391-1641. Fyrishov kommer INTE längre att ha några föreningsårskort.

  Varmt välkomna till höstens träning!

  • Laser mot smärta

   Light Effect clinic är en laserklinik för smärtbehandling i Uppsala. Vi behandlar orsaker till fibromyalgi, som bland annat kan ha neurologiska och psykologiska grunder, med hjälp av medicinsk laser, applicerad neurologi och body insight. Laser och applicerad neurologi förbättrar funktionaliteten i nervsystemet. Body insight handlar om ökad kunskap om hur kroppen och nervsystemet fungerar vilket i sig ofta är tillräckligt för att få förbättring i smärttillståndet.

   Fibromyalgi åtföljs ofta av andra besvär såsom stelhet i muskler och bindvävnader som skapar irritation på nerver och sätter i gång fibromyalgi-smärtor. I sådana fall behöver vi även arbeta med djupvågs-/fasciavågsbehandling för att mjuka upp eventuella restriktioner i dessa vävnader. Detta ökar effektiviteten av laserbehandling och applicerad neurologi.

   Light Effect Clinic har i samarbete med Fibromyalgiföreningen framtagit ett behandlingspaket för medlemmar tillhörande Fibromyalgiföreningen till ett förmånligare pris.

   Behandlingarna avser att lindra Fibromyalgi besvär och hålla dem under kontroll.

   BEHANDLINGSPAKET FÖR MEDLEMMAR I FIBROMYALGI FÖRENINGEN

   Laserbehandling av besvär kopplade till Fibromyalgi

   10 ggr kur/klippkort (10*60 min, 5000 kr. Du sparar 2000 kr)