Sök
Stäng denna sökruta.

Fibromyalgiföreningen i Uppland

Välkommen till Fibromyalgiföreningen i Uppland!

Välkommen till Fibromyalgiföreningen i Uppland!

Uppsala Fibromyalgiförening bildades 2007. Vid årsmötet 2013 beslutade vi om en namnändring till Fibromyalgiföreningen i Uppland.

Vi vill arbeta för att alla med fibromyalgi ska få en bättre livssituation genom bland annat studiecirklar, föredrag och medlemsmöten där vi kan dela erfarenheter. Att umgås och ha trevligt tillsammans tycker vi är viktigt. Vi ordnar rabatterade besök på Uppsala Stadsteater och på Selma SPA. En annan aktivitet och mötesplats är vår vattengymnastik i varm bassäng på Fyrishov. Där tränar vi med ledare och efter förmåga 13 veckor per termin på måndagar eller onsdagar. I somras gjorde en grupp medlemmar en bussresa runt på Gotland och i vår planerar vi en resa till Vadstena med en övernattning på hotell. Vi kommer också att göra några endagsutflykter till Möklinta Traktor och Nostalgimuseum och till Bodtomtens hantverksgård utanför Sigtuna.

Föreningen arbetar också med att vi med fibromyalgi skall få ökad förståelse i samhället, genom information till anhöriga, allmänheten och myndigheter. I föreningen träffar du andra med samma problem. Kom med i vår gemenskap!

Vill du ha kontakt med oss, mejla gärna till uppsala@fibromyalgi.se

Du är inte ensam - vi är många!

Vår styrelse

 • Marie BjörckOrdförandeTelefon: 0736-15 30 05
 • Bild saknas
  Birgitta LångKassörTelefon: 0704-157608
 • Bild saknas
  Ing-Marie DuremanLedamotTelefon: 0706-305508
 • Bild saknas
  Vivianne Ericson JardemyrLedamotTelefon: 0708-286905
 • Bild saknas
  Wiktoria ForsstenLedamotTelefon: 0704-762202
Fibromyalgiföreningen i Uppland
c/o Björck
Moga onsåker 82
741 97 Almunge
Kontaktperson: Marie Björck
Tel: 0736-153005
 
E-post: uppsala@fibromyalgi.se

Anslagstavla

 • VATTENGYMNASTIKEN

  Snart kommer information om höstens badverksamhet!

  Ha en skön sommar!

  Styrelsen


  • Bussutflykt den 24 augusti!

   Kära medlemmar!

   Vi har redan börjat planera höstens aktiviteter och tänkte börja med en bussutflykt till Möklinta Traktor och Nostalgimuseum lördagen den 24 augusti. Här finns förutom gamla traktorer en bensinmack av äldre modell och en gammaldags handelsbod.

   Föreningen bjuder på fika och inträde och kostnaden för bussen men allt övrigt under dagen får ni betala själva.

   Det har kommit förslag på att göra en avstickare till Gårdsjö älgpark före besöket i Möklinta. Där kostar en timmes rundtur med guide 350 kronor och efter rundturen går det att köpa en rejäl älgkorvsmacka, våfflor, varmkorv, hembakade bullar och kakor samt glass, kaffe, the.

   Om de flesta vill träffa älgar (trots kostnaden) ser planen ut så här:

   9.00 avfärd från UKK till Gårdsjö älgpark

   10.45 startar rundturen där

   ca 12 lunch på Gårdsjö, (egen matsäck går bra)

   13.00 Möklinta Traktormuseum, visning och fika

   När vi tycker att vi är färdiga på museet kan vi besöka ett loppis i Möklinta eller fortsätta till ett i Sala.

   17.00. middag hos Måns Ols

   hemma igen runt 20

   Utan älgsafari kan vi starta lite senare och åker direkt till Möklinta, och fortsätter sedan med resten av programmet.

   Svara på det här mejlet senast den 7 augusti om ni vill följa med på bussutflykten. Vi vill gärna höra så snart som möjligt om ni är intresserade av älgsafarin eller inte, så vi vet om vi ska boka in det.

   Hälsningar styrelsen

   • VÅRUTFLYKT!

    I början på maj 2023 gjorde föreningen en utflykt till Gävle. Vi åkte tåg tillsammans och när vi kom fram inledde vi med en god lunch på restaurang Tennstopet. Där anslöt två av föreningens medlemmar från Gävle med omnejd. Efter lunchen gick vi till Länsmuseet där vi träffade ännu en medlem från Gävle och där fick vi en visning av föremål från Gästrikland och Hälsingland. Vi fick bland annat lära oss att Gävles hamn under en period var större än Göteborgs och att det var härifrån som de flesta Amerikaemigranterna reste ut. Museet stora konstsamling hann vi också få en titt på. Lite trötta av alla intryck avslutade vi med fika i museets kafé, så vi skulle orka ta tåget hem igen. Vi hade en trevlig och rolig dag tillsammans och många tyckte att museet var väl värt att utforska närmare i framtiden.

    • Gotlandsresan

     I slutet av augusti 2023 tillbringade en grupp glada medlemmar fyra roliga och mestadels soliga dagar på resa med buss runt Gotland. Vår fantastiska chaufför Lasse guidade oss på Fårö i norr och ända ner till Hoburgsgubben i söder. Vi besökte raukfält och såg vackra solnedgångar över havet, åt på Kutens cêperie och Grå Gåsen och besökte ett fantastiskt gårdsmuseum i Viklau. Samtidigt som vi hann se mycket så tog vi det i vår egen takt och hade trevligt tillsammans.

     Stort tack till Ing-Marie och Lasse som organiserade resan!

     • Utflykt till Bodatomten

      Det här måste vi göra om! En sån trevlig utflykt till en vacker, rolig och spännande plats! Paret Göte och Margita Ryd har under många år samlat ett stort antal gamla hus och ännu fler föremål på sin stora tomt i Håtuna strax utanför Sigtuna. Vi bjöds på rundvandring till en gammal smedja, ett brygghus och en handelsbod full med gamla varor. En jättestor ångmaskin hade fått ett eget hus och i ett annat hus fanns världens längsta motionscykel. Ute fick vi se ett himmelsskepp (se bild) som Göte knåpat ihop och ur en av de stora dammarna dök en hydra upp! Efter rundvandringen bjöds vi på väldigt gott fika i ett långhus med vackra takmålningar. Till våren 2024 hoppas vi att fler vill följa med!

      • ADVENTSPYSSEL

       Den 30 november 2023 fick vi en trevlig kväll på Blomsterlandet i Rosendal. Mellan klockan 17.00-19.00 var vi där för att göra julgrupper eller en dörrkrans.

       Personalen hade några visningar och två medarbetare fanns på plats för information/inspiration och hjälp. Vi bjöds också på kaffe och kaka.

       En rolig kväll som kan upprepas fler gånger!

       • JULBORD

        Den 12 december 2023 klockan 14.00 bjöd föreningen in till julbord ute på Ekolnsnäs, Lövängsvägen 49, alltså samma ställe som året innan.

        Det blev trevligt med god mat och glatt sällskap.

        • Selma SPA

         Nu är vårens tider för besök på Selma SPA klara!


         Torsdag 29 februari klockan 11-15

         Tisdag 26 mars klockan 11-15

         Torsdag 25 april klockan 15-19

         Tisdag 21 maj klockan 14-18


         PRISER

         Endast entré med tillgång till bubbelpooler och bastu, frukt och vatten samt lån av badrock, handduk och tofflor kostar 275 kronor.

         För de som bokat en behandling ingår entrén i priset.


         Vill ni lägga till behandlingar kostar det: 50 min massage 845 kronor

         20 min massage 545 kronor

         20 min ansiktskur 545 kronor


         Pris för charkbricka (för en person) kommer att vara 145 kronor, baguette med kyckling 95 kronor och baguette med Skagenröra 105 kronor.


         Vi har fått erbjudande om 15% rabatt om man väljer en behandling plus något att äta.

         Ett exempel: tidigare paketpris för 20 min massage + ost, chark alternativt baguette = 650 kronor

         Nytt pris: 20 min massage 545 kr + t.ex ost & chark 145 kr, med 15 % rabatt = 586 kronor


         Det kommer att innebära att det blir lite billigare för de flesta som vill boka behandling men lite dyrare för den som bara tar en entré plus något att äta.


         Anmälan via SMS till Ing-Marie tel. 0706-305508 senast en vecka innan valt tillfälle.

         Adressen är Selma SPA i Clarion Hotel Gillet på Dragarbrunnsgatan 23.

         Begränsat antal deltagare.

         Varmt välkomna!

         Styrelsen


         • MEDLEMSMÖTE 24 APRIL

          Den 24 april klockan 16.30 är alla välkomna på medlemsmöte i rummet "Magistern" på Fyrishov.

          Vi kommer att få information om Sensing yoga och vår kropps viktiga organ fascian, av Maria från Marias yogastund. Hon kommer också att leda oss i några enkla och sköna uppmjukande rörelser.

          Anmälan till uppsala@fibromyalgi.se eller till Birgitta Lång, då vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

          • Resa till vadstena

           Den 22 maj åkte vi med Lasse och hans buss till Vadstena. Vi stannade till på Skultuna bruk för lunch och besök i deras museum och shop. Väl framme i Vadstena checkade vi in för en övernattning på hotell Slottsgården, innan vi gick till Rådhuskällaren för att äta middag. De som så önskade/orkade var sedan välkomna på en guidad tur bland skulpturerna i Folkets park. Utanför hotellet var det Nostalgiafton med livemusik, fina bilar och MC fram till klockan 21.

           Efter frukost på hotellet nästa dag tog vi oss till Klostermuseet för en guidad visning och ett besök i Klosterkyrkan. Efter en lunch på Café Nostalgi tog vi farväl av Vadstena och satte kurs mot Rejmyre glasbruk, där vi gjorde ett besök i deras glasblåseri och butik. Middag åt vi på Hjorten & Gösen i Malmköping och sen bar det av hemåt igen.

           • VÅRLUNCH

            Söndagen den 12 maj bjuder föreningen på vårlunch med tipspromenad, underhållning och en liten konstutställning ute på vackra Ekolnsnäs klockan 13.00.

            Adressen är Lövängsvägen 49 och om du kommer med buss nummer 11 heter hållplatsen Gullvivevägen. Vid behov kan vi hämta med bil vid busshållplatsen då det är 500 meters promenad till gården.