Sök
Stäng denna sökruta.

Den bärbara smärtlindringsenheten Quell ska testas på fibromyalgipatienter i USA

Den portabla smärtlindringsenheten Quell finns än så länge bara tillgänglig i USA, men kanske kan en kommande pilotstudie på fibromyalgipatienter kunna komma att ändra på det.

I samarbete med Synovation Medical Group kommer företaget NeuroMetrix att genomföra en pilotstudie av sin portabla smärtlindringsenhet “Quell” vid fibromyalgi. 

 
Quell är en bärbar enhet som ger en intensive stimulering av nerverna och den är framtagen för att hjälpa personer med långvarig smärta. Enheten aktiveras genom ett enkelt knapptryck och utnyttjar sedan kroppens eget smärtsystem för att blockera smärtsignaler och sprida smärtlindring. 


I USA har Quell godkänts för användning dagtid samt nattetid under sömnen. Enheten kan även startas, stoppas och justeras med hjälp av appen Quell Relief, som också erbjuder möjlighet till sömnspårning.  


“Vi har både sett kliniska data och positiva användarrecensioner som pekar på att Quell skulle kunna ge smärtlindring och ökad livskvalitet hos personer med fibromyalgi”, säger said Shai N. Gozani, MD, Fil.dr., ordförande och VD på NeuroMetrix, i ett pressmeddelande. ”Den kliniska utvärderingen kommer att ge ytterligare belägg för fibromyalgipatienter och vårdnadshavare som överväger Quell som ett smärtlindringsalternativ.”  


Källa: Artikeln ”Wearable Pain Relief Device Quell to Be Tested with Fibromyalgia Patients” från Fibromyalgia News Today

Översättning: Johanna Spetz 

Läs mer om Quell.