Kalendarium

  Fibromyalgiförbundet på plats i Almedalen

  Nu är Fibromyalgiförbundet i Visby och deltar under Almedalsveckan, och detta år jobbar vi tillsammans med Funktionsrätt Sverige. De budskap vi kommer att arbeta med att föra fram är: Jämlik Hälsa, samt Personcentrerad och lika vård för alla. I Fibromyalgiförbundets uppdrag ingår att jobba med påverkansarbete, och deltagandet under Politikerveckan

  Läs mer

  Jämlik vård för alla

  Inför valet 2022 fokuserar Funktionsrätt Sverige på fem särskilt viktiga frågor utifrån rätten till jämlik hälsa. Den andra kampanjveckan handlar om rätten till en jämlik vård. Funktionsrätt Sverige vill: Att regeringen tar fram en nationell handlingsplan för att identifiera och åtgärda ojämlikheter i hälsa och vård (inklusive tandvården). Planen ska omfatta både diagnostik och behandling så att

  Läs mer

  NYHET! Vitala – den medicinska tränings- och rehabiliteringsappen

  Vitala är en medicinsk tränings- och rehabiliteringsapp skapad för personer med olika medicinska diagnoser och/eller långvarig smärta. Appen ger dig individanpassad medicinsk träning och rehabilitering där varje enskilt träningspass är utformat efter medicinska diagnoser, led- och muskelsmärtor, funktionsförmåga, personliga mål och preferenser.

  Läs mer »

  Personer med FM sökes till kandidatuppsats

  Två studenter på arbetsterapeutprogrammet på Göteborgs Universitet skriver sin kandidatuppsats om personer med fibromyalgi. De söker nu deltagare som de kan få intervjua om upplevelser av att leva med fibromyalgi och hur sjukdomen påverkar vardagen.

  Läs mer »

  Deltagare sökes till studie om KBT vid fibromyalgi

  I Sverige lever idag cirka 200 000 personer med fibromyalgi, ett långvarigt smärtsyndrom som ofta orsakar stort lidande för patienter med spridd värk, trötthet och stelhet i kroppen. Kognitiv beteendeterapi (KBT) har tidigare visat sig effektiv mot fibromyalgi. Du som har fibromyalgi är välkommen att delta i en studie där två sorts KBT-behandlingar ska jämföras.

  Läs mer »

  Spine Center

  Vår expert i medicinska frågor, Diana Kadetoff leder ett fibromyalgi-team på Spine Center i Stockholm där de erbjuder aktiv multimodal rehabilitering av fibromyalgi.

  Läs mer »

  PainDrainer

  PainDrainer är en app för att bearbeta smärta genom digital coaching. Nu kan vi genom ett nytt samarbete erbjuda medlemmar i Fibromyalgiförbundet 50% rabatt på företagets prenumerationer.

  Läs mer »

  Vykort

  Skicka en hälsning till dina vänner och stöd samtidigt forskingen om fibromyalgi. Köp våra åtta vackra vykort!

  Läs mer »

  Inte medlem ännu?

  Du är inte ensam och du är viktig som medlem för oss!

  Som medlem stödjer du Fibromyalgiförbundet i vårt arbete med att synliggöra och informera både professionen och politiker om fibromyalgi.

  Läs mer »