Arkiv

Paindrainer AB och Fibromyalgiförbundet har tecknat avtal som erbjuder medlemmarna den nya digitala coachen för förbättrad livskvalitet

Fibromyalgiförbundet har deltagit i utvecklingen av Paindrainer®, vilket säkerställer skapandet av ett användarvänligt digitalt verktyg som tillför värde i vardagen för dem som lever med kronisk smärta. Avtalet gör att förbundet aktivt kommer att marknadsföra Paindrainer®, som en medlemsförmån, vilket stärker deras position som patientorganisation och attraherar nya medlemmar. ”Vi

Läs mer

Rödbetsjuice kan lindra fibromyalgi

Fibromyalgipatienter kan må bättre av att dricka rödbetsjuice. Det hävdar Norrköpingsföretaget WellNOx AB som gjort en studie ihop med Fibromyalgiförbundet i Sverige. Fibromyalgipatienter kan må bättre av att dricka rödbetsjuice. Det hävdar Norrköpingsföretaget WellNOx AB som gjort en studie ihop med Fibromyalgiförbundet i Sverige.

Läs mer »

Vi med fibromyalgi: Det här vill vi att du vet

Fibromyalgi är ett helvete för dem som lider av det. Och inte enbart på grund av symptomen. Förutom själva värken måste de drabbade ideligen försvara sig inför personer som tror att de hittar på. Om du har dålig koll: här är några fakta om ett sjukdomstillstånd som trots allt diagnostiserats hos mer än 200 000 svenskar.

Läs mer »

Män med fibromyalgi förblir ofta odiagnostiserade

Fibromyalgi är en komplex sjukdom att diagnostisera och behandla. Det finns ännu inget diagnostiskt test för att fastställa att man har fibromyalgi, det finns inget botemedel och det finns en mängd olika fibromyalgisymptom – smärta, trötthet, sömnproblem, minnes- och humörproblem – som kan överlappa, eller tas för symptom för, andra sjukdomar. En studie utförd av Mayo Clinic tyder på att många, speciellt män, förblir odiagnostiserade.

Läs mer »

”Jag vägrar låta smärtan styra mitt liv”

När läkarna gav henne besked om att hon skulle bli sjukpensionär
vid 26 års ålder, valde Therese istället att utbilda sig till friskvårds- och massageterapeut, och idag jobbar hon heltid som PT och träningsinstruktör.
Träningen har blivit en naturlig del av hennes vardag – precis som smärtan hon känner som aldrig kommer försvinna.

Läs mer »

Allt fler unga med kronisk smärta

Barn och unga som söker hjälp för kronisk smärta har blivit 10 gånger fler än för 10 år sedan, säger Gunnar Olsson, specialist i smärtbehandling på Karolinska Universitetssjukhuset. Majoriteten utgörs av flickor.

Läs mer »

Män får också fibromyalgi

Mark Maginn hade en hemsk värk i hela ryggen, i höfterna och i nacken i över 15 år innan läkaren till slut gav honom ett namn på problemet – fibromyalgi. ”Jag var helt och hållet beredd på att leva mitt liv med plågsam smärta”, säger Maginn, en 61-årig före detta psykoterapeut boende i San Francisco. ”Jag blev lättad över att få en diagnos, men det är mer än lite oroväckande när du inser att du kommer att behöva dras med det hela livet”.

Läs mer »

Män med fibromyalgi 1

Om du är man och lider av fibromyalgi så har du kanske svårt att hantera din sjukdom. Detta på grund av att man vanligtvis tänker på syndromet fibromyalgi som en kvinnoåkomma och män som lider av den blir ofta förbisedda. Män får inte alltid samma fibromyalgibehandling eller känslomässiga stöd som kvinnor och många män har till och med problem att få en korrekt diagnos. Om du är man och kämpar mot fibromyalgins svårigheter så är det viktigt att du vet att du inte är ensam.

Läs mer »