Kalendarium

  Ny forskningsstudie

  Pain Alliance Europe har inlett ett nytt projekt där två forskare från Nederländerna respektive Storbritannien kommer undersöka hur fibromyalgi drabbar patienter och på vilka sätt som patienten upplever stigmatisering inom vårdapparaten. PAE söker nu deltagare i en undersökning som är en del av studien. Vid intresse av deltagande, fyll i

  Läs mer

  Fibromyalgiförbundet har flyttat till nya lokaler. Ny adress är Hulda Lindgrens Gata 8, 421 31 Västra Frölunda.

  Läs mer

  Allt fler unga med kronisk smärta

  Barn och unga som söker hjälp för kronisk smärta har blivit 10 gånger fler än för 10 år sedan, säger Gunnar Olsson, specialist i smärtbehandling på Karolinska Universitetssjukhuset. Majoriteten utgörs av flickor.

  Läs mer »

  Män får också fibromyalgi

  Mark Maginn hade en hemsk värk i hela ryggen, i höfterna och i nacken i över 15 år innan läkaren till slut gav honom ett namn på problemet – fibromyalgi. ”Jag var helt och hållet beredd på att leva mitt liv med plågsam smärta”, säger Maginn, en 61-årig före detta psykoterapeut boende i San Francisco. ”Jag blev lättad över att få en diagnos, men det är mer än lite oroväckande när du inser att du kommer att behöva dras med det hela livet”.

  Läs mer »

  Män med fibromyalgi 1

  Om du är man och lider av fibromyalgi så har du kanske svårt att hantera din sjukdom. Detta på grund av att man vanligtvis tänker på syndromet fibromyalgi som en kvinnoåkomma och män som lider av den blir ofta förbisedda. Män får inte alltid samma fibromyalgibehandling eller känslomässiga stöd som kvinnor och många män har till och med problem att få en korrekt diagnos. Om du är man och kämpar mot fibromyalgins svårigheter så är det viktigt att du vet att du inte är ensam.

  Läs mer »