Arkiv

Ny forskningsstudie

Pain Alliance Europe har inlett ett nytt projekt där två forskare från Nederländerna respektive Storbritannien kommer undersöka hur fibromyalgi drabbar patienter och på vilka sätt som patienten upplever stigmatisering inom vårdapparaten. PAE söker nu deltagare i en undersökning som är en del av studien. Vid intresse av deltagande, fyll i

Läs mer

Fibromyalgiförbundet har flyttat till nya lokaler. Ny adress är Hulda Lindgrens Gata 8, 421 31 Västra Frölunda.

Läs mer

Socialstyrelsen: Långt kvar till jämlik vård

Svensk vård har långt kvar till jämlikhet. Bor du på “fel” plats i landet riskerar du att inte få den sjukvård du behöver. Öppna jämförelser från Socialstyrelsen slår fast att det finns ett stort antal områden där förbättringar behövs av såväl förebyggande som planerad vård.

Läs mer »

Ta fibromyalgi på allvar!

Fibromyalgi är den osynliga sjukdomen som ingen verkar ta på allvar – men som ändå är så verklig för alla som lever med den. Mer forskning och kunskapsspridning krävs därför, skriver Tamara Miranda.

Läs mer »

Rödbetsjuice kan lindra fibromyalgi

Fibromyalgipatienter kan må bättre av att dricka rödbetsjuice. Det hävdar Norrköpingsföretaget WellNOx AB som gjort en studie ihop med Fibromyalgiförbundet i Sverige. Fibromyalgipatienter kan må bättre av att dricka rödbetsjuice. Det hävdar Norrköpingsföretaget WellNOx AB som gjort en studie ihop med Fibromyalgiförbundet i Sverige.

Läs mer »

Vi med fibromyalgi: Det här vill vi att du vet

Fibromyalgi är ett helvete för dem som lider av det. Och inte enbart på grund av symptomen. Förutom själva värken måste de drabbade ideligen försvara sig inför personer som tror att de hittar på. Om du har dålig koll: här är några fakta om ett sjukdomstillstånd som trots allt diagnostiserats hos mer än 200 000 svenskar.

Läs mer »

Män med fibromyalgi förblir ofta odiagnostiserade

Fibromyalgi är en komplex sjukdom att diagnostisera och behandla. Det finns ännu inget diagnostiskt test för att fastställa att man har fibromyalgi, det finns inget botemedel och det finns en mängd olika fibromyalgisymptom – smärta, trötthet, sömnproblem, minnes- och humörproblem – som kan överlappa, eller tas för symptom för, andra sjukdomar. En studie utförd av Mayo Clinic tyder på att många, speciellt män, förblir odiagnostiserade.

Läs mer »

”Jag vägrar låta smärtan styra mitt liv”

När läkarna gav henne besked om att hon skulle bli sjukpensionär
vid 26 års ålder, valde Therese istället att utbilda sig till friskvårds- och massageterapeut, och idag jobbar hon heltid som PT och träningsinstruktör.
Träningen har blivit en naturlig del av hennes vardag – precis som smärtan hon känner som aldrig kommer försvinna.

Läs mer »