Arkiv

Så ger fibromyalgi smärta – Utbildningsradion

Fibromyalgi har länge varit något av ett vetenskapligt mysterium. Men nu har man inom svensk forskning hittat nya ledtrådar som kan visa vad som orsakar denna kroniska smärtsjukdom. Se inslaget här: https://urplay.se/program/233570-sverige-forskar-sa-ger-fibromyalgi-smarta

Läs mer

Män får också fibromyalgi

Mark Maginn hade en hemsk värk i hela ryggen, i höfterna och i nacken i över 15 år innan läkaren till slut gav honom ett namn på problemet – fibromyalgi. ”Jag var helt och hållet beredd på att leva mitt liv med plågsam smärta”, säger Maginn, en 61-årig före detta psykoterapeut boende i San Francisco. ”Jag blev lättad över att få en diagnos, men det är mer än lite oroväckande när du inser att du kommer att behöva dras med det hela livet”.

Läs mer »

Män med fibromyalgi 1

Om du är man och lider av fibromyalgi så har du kanske svårt att hantera din sjukdom. Detta på grund av att man vanligtvis tänker på syndromet fibromyalgi som en kvinnoåkomma och män som lider av den blir ofta förbisedda. Män får inte alltid samma fibromyalgibehandling eller känslomässiga stöd som kvinnor och många män har till och med problem att få en korrekt diagnos. Om du är man och kämpar mot fibromyalgins svårigheter så är det viktigt att du vet att du inte är ensam.

Läs mer »